Templomi csengő [puja kellék]

4,990 Ft9,500 Ft

A Bharata csengő öntött harangfém ötvözet, nyelvvel. Ergonomikus fogantyúkialakítás, kényelmes markolat. A sárgaréz csengő fogantyúján Hanumán, a hős majomharcos áll, köszöntésre összezárt kézzel. Ráma legodaadóbb híve ő, hűsége mellett rendkívüli erejéről és misztikus képességeiről is ismert. Sőt, őt láthatjuk Arjuna harciszekerének zászlaján is. A meditáció utáni lelki győzelmet hirdeti.

Kedves ötlet ajándékba szépen szóló csengőt adni. Ünnepi asztali dekorációhoz is tökéletes.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

A templomi csengő szerepe az indiai szertartásokban

A harang vagy szanszkrit nevén Ghanta az indiai kultúra szerves része. A csengő az indiai szertartások elengedhetetlen kelléke. A hindu templomok bejáratánál általában egy-két harang lóg, amit a hívek megkongathatnak a templomba lépés előtt. Olyan ez, mint egy tiszteletteljes kopogás, engedélykérés a templomi istenség meglátogatására. A csengő hangja kíséri a szertartásokat is, legyen az tűzceremónia vagy az oltárnál végzett puja. A csengők hangja lelki ébredésre sarkall.

A különféle ötvözetű csengő hangja és visszhangja visszaverődik az emberi aurán. Pl. az élesebb rezonancia a hét gyógyító energiaközpontunkra hat. A harangok az élet hangját, a kezdet és a vég hangját generálják.

A csengőhang segít abban, hogy a szent hely megszentelt maradjon, elűzi a negatív hatásokat. Egy másik ok az, hogy csengése kellemes Isten számára. Ezért a Ghanta a legtöbb hindu puja lényeges része. A csengő hangjával invitálják az istenséget az istentisztelet és az imák elfogadására.

A csengő hangjának szerepe

A sárgaréz csengők különösen szép csengésűek, a kisebbek magasabb hangúak, a nagyobbak mélyebben szólnak. Történelmileg a csengők, a harangok a vallási szertartások részei, és a hívek összehívására is használják. A templomi használat mellett fontos események vagy személyek emlékére is készítették, majd csengő-bongó hangjukat a béke és a szabadság fogalmaihoz is kapcsolták.

A harangok is beszélnek, általuk üzeneteket lehet közvetíteni. A szakrális és népi hagyományban egyaránt megtalálható. A harangok tanulmányozását campanológiának nevezik.

Anyaga

templomi sárgaréz ötvözet

Méretei

a nagyobb: magassága 15cm, átmérője 6,5cm

a kisebb: magassága 10,5cm, átmérője 4,5cm

Súlya

a nagyobb: 320g

a kisebb: 135g

Ára

a nagyobb 9500 Ft

a kisebb 4990 Ft

További információk

Méret

Nagy – 15×6,5cm – 320g, Kicsi – 10,5×4,5cm – 135g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Templomi csengő [puja kellék]” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár